4 Aralık 2008 Perşembe

KÖPEK EĞİTİMİNİN PÜF NOKTALARI




Köpek eğitinde başarılı olmak için dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır;köpeğin eğitimine ne kadar erken başlarsanız o kadar başarılı olur kolay sonuca ulaşırsınız. Köpeğin insanla ilişkisindeki ilk deneyimleri onun bütün hayatını etkiler ve kalıcıdırlar.Başlangıçta hatalı giriş yapmamak için 1-2 seans profesyonel
yönlendirme almak ilerisi için eğitiminde oluşacak hata oranlarını düşürür verimliliği arttırır.

KÖPEK EĞİTİMİ İÇİN GEREKLİ OLAN ÖZELLİKLER

SABIRLI OLMAK-Bütün eğitim boyunca çalışmalarda dost ve arkadaşça bir hava olmalıdır.Köpeğiniz ne kadar güç öğrenip,ilgisi çabuk dağılsada hevesinizi kaybetmemelisiniz. Köpeğin isteksiz olduğu durumda bile umudumuzu kaybetmeden kararlı olduğunuzu ona göstermelisiniz.

TUTARLILIK-Her çalışma ve detayı köpeğiniz hatasız,öğreninceye dek tekrarlamalı,çalışmaları köpeğiniz istediği zaman değil, siz istediğiniz zaman bitirmelisiniz.

SEVECENLİK-Eğitimdeki dostça yaklaşım,kurulacak duygusal köprü motivasyonu arttırır. Çalışmada ortam uyumlu ve arkadaşça olmalıdır. Bu köpeğin her istediği
olacak anlamına gelmez. Ne kadar sakin olursanız o kadar iyi netice alırsınız bu çalışmalardaki gerilimleri ortadan kaldıracaktır. SES TONU-Köpeğiniz emir,azar ve övgüyü ayırt edebilir,tonlamaları algılayıncaya kadar çalışın.Böylece köpek sahibinin karalılığını,memnun veya kızgın olup olmadığını anlar.Köpekler iyi duyduğundan çok fazla bağırmanıza gerek yoktur.

Hiç yorum yok: